Denne søndagen lager teamet fra Arktisk Mat, med Per Theodor Tørrissen i spissen, en treretters middag til oss, denne krever påmelding via denne lenken. Det er begrenset med plasser.
Du får servert tre retter: Kamskjell i en kremet skalldyrsaus, grønnsaker fra Nordstaulen gård, tørrmodnet Côte de Boeuf (entrecote) fra Austbø gård. Glaserte små gulrøtter, nypoteter og salat fra Nordstaulen gård i en steinsopp-hollandaise. Desserten blir en variasjon på bær fra Helgeland og hvit sjokolade (med forbehold om endringer).
Denne helgen inviterer vi til matfest i samarbeid med Bodø2024 og våre venner i Arktisk Mat! Helgen består av to separate arrangement: Lørdag kreves ingen påmelding og det serveres gode enkeltretter i restauranten og paviljongen, vi fyrer opp grillen og har handlet inn nydelige, lokale råvarer! Du kjøper det du har lyst på. Vanlig åpningstid kl. 11-15.
ArktiskMat er et årlig internasjonalt matsymposium i Mosjøen. Over en helg i september samles matinteresserte til foredrag, workshops, demonstrasjoner og fantastiske måltider i historiske Sjøgata. I 2024 leder ArktiskMat matprogrammet «Feeding Europe» for Europeisk Kulturhovedstad Bodø2024, inkludert ArktiskMat-roadshows hvor Nordnorsk mat og kultur blir formidlet og servert på lokasjoner i Norge, Europa og andre deler av verden. Seløy fikk en forsmak av roadshowene under corona-sommeren 2021, og 24-25.august blir det et gjensyn med ArktiskMat på SKOLO.
ArktiskMat-teamet består av Per Theodor Tørrissen, Jason Richard Ball, Guro Larsen Brown og Katrine Remmen Wiken. Med seg til Seløy har de også den mesterlige assistenten Runar Hestmark.